Over ons

De Toermalijn is een dynamische school in de wijk Op de Heide in Tegelen. Onze missie is dat onze kinderen ontwikkelen van kennis en persoon, opgroeien in diversiteit en een brede oriëntatie op de wereld krijgen.

Een Toermalijn is een edelsteen, die meestal een groene kleur heeft, maar eigenlijk in alle kleuren voor kan komen. En daar zit ook meteen de speciale betekenis: alle kinderen, van welke kleur, afkomst, of achtergrond dan ook, zijn op onze school welkom.

Leerling basisonderwijs De Toermalijn Tegelen

Over de Toermalijn

Integraal Kindcentrum (IKC) de Toermalijn is onderdeel van Stichting Spring kinderopvang en Stichting Akkoord! openbaar basisonderwijs en biedt een leer- en ontwikkelomgeving voor kinderen van 2-13 jaar en in de nabije toekomst van 0-13 jaar. Dit gezond IKC is gelegen in de wijk Op de Heide in Tegelen en onderschrijft de uitgangspunten van het openbaar onderwijs. Er is aandacht voor goede basisvaardigheden zoals taal en rekenen. Daarnaast is er aandacht voor gezonde voeding en leefstijl.

Over Stichting Akkoord

Akkoord! is een onderwijsstichting voor openbaar onderwijs in de gemeenten Beesel, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Leudal en Venlo. Het kloppend hart van Akkoord! zijn de 10 afzonderlijke scholen, waarvan 2 Integrale kindcentra. Elke school heeft een eigen, herkenbare identiteit en neemt een prominente rol in de maatschappij in. Diversiteit wordt gestimuleerd binnen iedere school, evenals onderlinge samenwerking.